Zoek
Facebook

Projecten > Verbouw met buitenkamer en veranda vergunningvrij

Verbouwing en buitenkamer

Houten veranda

Vergunningvrij bouwen

In een uitstekende afstemming met de opdrachtgever ontstond dit ontwerp voor de verbouw, vernieuwing en uitbreiding van het huis, een gezinswoning in Prinsenbeek. De begane grond kreeg een uitbouw van bijkeuken en badkamer, waardoor in de woning zelf meer ruimte ontstond. Zo werd het mogelijk om een eigentijds bemeten slaapkamer op de begane grond te realiseren, met een inloopbadkamer.

De veranda is uitgevoerd in naturel hout: een natuurlijke uitstraling.
Deze keuze past bij de sfeer van het buitenleven en de landelijke ligging van het huis.
De voeten van de kolommen hebben we vochtbestendig verankerd in staal en beton.
De muurvlakken werden na de verbouwing esthetisch tot één geheel door het gebruik van duurzame KEIM verf. Rustige kleuren: wit en antraciet.

De voormalige garage is een buitenkamer geworden, met eraan een nieuwe vergunningvrij gebouwde veranda. Wil Bongers maakt als architect waar mogelijk gebruik van de regels voor vergunningvrij bouwen.

Opdrachtgever: particuliere opdrachtgever, Prinsenbeek.

Gerealiseerd door: Aannemersbedrijf Van Raak bv, Gilze